Putbos Memorial Leon Buyle

Het Putbos Memorial Léon Buyle wordt elk jaar begin juni georganiseerd en begon in 1991. De internationale atletiekmeeting is een Flanders Cup evenement, dat gebeurt in het Putbos stadion van sport Vlaanderen in Oordegem (België).

Tijdens de vorige edities kwamen atleten van 20 of meer verschillende nationaliteiten naar Oordegem. Elk jaar trekt de Meeting ook zo’n 20 artiesten aan die in aanmerking komen voor de Europese of wereldkampioenschappen van dat jaar. Dit principe staat centraal in het succes van onze ontmoeting en wordt erkend door de vele atleten en toeschouwers die zich elk jaar bij ons aansluiten.

Het stadion bevat 8 Mondo tracks en is bekend bij vele buitenlandse atleten en coaches uit Nederland, Frankrijk en Duitsland vanwege de snelle en gunstige windcondities. Veel atleten hebben al een positieve ervaring tijdens de vorige edities van de Memorial Léon Buyle. Het is binnen dit stadion dat verscheidene Belgische kampioenschappen hebben plaatsgevonden, evenals internationale competities en zelfs een Europese kop vergadering.

De “Putbos Memorial Léon Buyle” behoort tot de top 5 bijeenkomsten in België in termen van de kwaliteit van de deelnemende atleten. Het totale volume van de prijzen is ongeveer 15 000 €. Individuele atleten kunnen tussen 15 en €250 voor hun prestaties, afhankelijk van objectieve criteria met betrekking tot prestaties en plaats verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *